Bilgisayar İşletmeni Ne İş Yapar?
Bilgisayar işletmeni olarak görev yapmakta olan kimseler genel biçimde kurum dâhilinde yer almakta olan bilgisayarlarının bakım ve onarım işlerini gerçekleştirirler. Burada Office programlarının tamamını iyi bir biçimde bilmeleri çok önemli olacak bir husus olarak dikkat çekmektedir. Yazılı ve basılı olan evrakların tamamını ise bilgisayar ortamına aktarmaları aslında bu kimselerin işlerinin çok büyük bir kısmını da oluşturmaktadır.
Ayrıca kurumlarının internet sitesi ile alakalı olarak bütün işlemleri gerçekleştirmesi tarzında pek çok görevi bulunacaktır. Genel olarak bilgi işlem alanına dâhil olan bütün işlemleri bu kimselerin gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Kimler Bilgisayar İşletmeni Olabilir?
Bilgisayar işletmeni olan kimseler kamu kurum ve kuruluşları dâhilindeki genel bir biçimde bilgi işlem faaliyetlerinin tamamını gerçekleştiren bir memurdur. Bilgisayar işletmeni olan kimseler, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgisayarlara dair bakım ve düzenleme işlemlerini yerine getirirler.
Bir de bunların düzenlemelerini gerçekleştirirler. Bunun yanı sıra aynı zamanda onarım ve bakım elemanı olarak görev yaparlar ve bilgisayarlarda bulunan bütün Office programlarına dair olarak bilgilere sahip olmaları çok büyük bir gereklilik olarak bilinmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olan bir sertifika ile bu kimselerin atama işlemleri tamamlanmaktadır. Aynı zamanda bir bilgisayar işletmeni olabilmek için mutlaka bu mesleğe sahip olmak amacında olan insanların onaylı bir sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir.
Bilgisayar İşletmeninin Maaşı Ne Kadardır?
Bilgisayar işletmeni olan kimsenin maaşı 9/1 derece ile 7.250 TL olarak belirlenmiştir. Bu maaşlarının üstüne eklenmiş olan çocuk ve eş yardımları da dâhil olduğunda maaşlar kişisel bir biçimde değişiklik gösterecektir.
Bilgisayar İşletmeni Nedir?
Bilgisayar işletmeni olan kimseler kamu kurumlarında kullanılmakta olan bilgisayarlar ile teknik elemanların bakım ve onarım konularını üstlenmekte olan bir meslek mensubu kimsedir. Bununla birlikte profesyonel bir biçimde bu mesleği icra edecek olan kimseler, atama sayesinde iş başı yapacaklardır. Bilgisayar işletmeni olan kimseler yalnız bilgisayar işlemlerini yürütmezler.
Bu durumun yanında aynı zamanda bilgisayar sistemlerinin donanımlarının işleyişini de yönetmekten sorumlu olurlar. Bu yönetimin kapsamı dâhilinde de ilgili olan sistem ve donanımların en iyi biçimde çalışmasını sağlayacaklardır. Bilgisayar işletmeni olan kişiler aynı zaman dâhilinde bilgisayara son derecede hakim olmalıdırlar. Office programlarının tamamını sular seller gibi bilmeleri de çok önemli olan bir detaydır.
Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur?
Bilgisayar işletmeni olma amacı güden insanların ilgili olan üniversitelerin iki yıllık olan bilgisayar işletmenliği bölümlerini başarı ile tamamlamalarının ardından buradan mezun olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte üniversite deneyimine sahip olmayan kimseler ise sertifika programları içerisine dâhil olarak bu meslek grubu içerisine dahil olabilirler.
Bilgisayar işletmeni olan bir insanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir sertifika ile atama işlemleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca bilgisayar işletmeni olabilmek adına sertifika sahibi olma durumu da çok önemli olan bir durumdur. Bilgisayar işletmeni olarak atanabilmek ve iş başı yapabilmek adına gerekli olan şartların sağlanması gerekiyor.
Bu şartlar arasında öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki sahibi yapılan eğitim kurumları dâhilinden bilgisayar işletmenliği sertifikasının alınması çok önemli olan bir detaydır. Bununla beraber bu sertifikanın alınmasına hak kazanılabilmesi adına sözlü ve yazılı biçimde gerçekleştirilecek olan sınavlardan kırk beş ya da üstü bir not almanız gerekmektedir. Ayrıca şartların arasında Kamu Personel Seçme Sınavı dâhilinden yetmiş ya da üzeri bir puan kazanılması da yer almaktadır.