Kamu Personeli

Polis Psikoloğa Giderse Ne Olur?

Polis psikoloğa giderse ne olur; polislerin moral ve motivasyonunun artırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı öncülüğünde projelere imza atılmaya devam ediliyor!

Polis psikoloğa giderse ne olur; Polislerin içerisinde bulundukları stresli ortamların hem bedensel hem de ruhsal sağlıklarını olumsuz yönde etkilediği görülmektedir. Bu durumun ortadan kaldırılması mümkün olmasa da en azından hafifletilmesi için çaba sarf edilmektedir. Polislerin psikologa gitmesi, düzenli olarak meslek içi eğitimlere katılarak kendini yenilemesi, dinlenme şanslarının olması işlerini çok daha kolay şekilde sürdürmelerini, sağlıklarını korumalarını da beraberinde getirecektir.

Polislere Moral Faaliyetleri

Emniyet Genel Müdürlüğü polislerin daha sağlıklı ve sürdürülebilir koşullarda çalışabilmesi için gerekli olan hamleleri sorunsuz şekilde yerine getirmeye devam etmektedir.

  • Özellikle çalışma saatleri bakımından 8/24 düzeninin tüm birimlerde aktif hale getirilmesinin büyük önem arz ettiği görülmektedir. Bu şekilde sosyal faaliyetlerde ya da hizmet akışında bir aksaklık yaşanmayacaktır.
  • Senelik izinlerin planlanması sırasında kişiler üzerinde baskı kurulmaması, sınırlandırma getirilmemesi, resmi hakkın korunması için büyük oranda çaba sarf edilmesi üzerine kurulu olan bir sistem mevcuttur.
  • Evliliklerde yaşanan sorunların en düşük seviyeye indirilmesi için özellikle resmi evlilik yıldönümlerinde bir günlük izin verilmektedir. Bu izni kullanarak ailesine zaman ayırması için bir şans sunulmaktadır.

Polis psikoloğa giderse ne olur; psikologdan yardım alınmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Psikologa giderek ruhsal durumu düzenlemek için seanslar almanın psikiyatriye gitmek ile aynı olmadığını ifade etmek gerekir.

Psikiyatride ilaç kullanımı durumunda geri hizmete geçme gibi hususlar ortaya çıkabilmektedir. Polis psikoloğa giderse ne olur; herhangi bir ruhsal huzursuzluk fark ettiğiniz anda endişe duymadan tıbbi otoritelerden yardım almanız gerekiyor. Polislerin meslek içi eğitimler ile daha donanımlı bir yapıya getirilmesi de önem arz etmektedir. Meslek için eğitimlerin hem vatandaş ile sağlıklı ilişkiler kurulması hem de psikolojik olarak zorlukların yönetilmesinde büyük bir katkısı olacağını ifade etmek gerekiyor.

Polislerde Her Sene Psikolojik Denetim Uygulanıyor!

Polislerin ruhsal sağlıklarında herhangi biir sorun olup olmadığını inceleyebilmek için her sene gerekli olan incelemeler yapılmaktadır. Bu psikolojik denetimler sayesinde polisler kendileri dile getirmeseler ya da farkında olmasalar dahi içerisine düştükleri ruhsal sıkıntı ortaya çıkacaktır. Tespit adımı ne kadar hızlı gerçekleştirilirse psikolojik sağlığın geri kazanılması da o kadar kolay bir hal alacaktır. Psikolojik denetimlerin yapılan testler sonrasında gerekli olan dönütlerin verilmesi ile daha işlevsel bir hal alması da mümkün!

Polis Psikoloğa Giderse Ne Olur; Polislerde İntihar Oranları Neden Yükseliyor?

Polis psikoloğa giderse ne olur; psikologdan yardım almanın en büyük öneme sahip olduğu mesleklerin başında polislik gelmektedir. Kişilerin genel sağlıklarını kaybetmemeleri için kendilerinde bir sorun hissettikleri anda direkt olarak uzmanlardan yardım almak için gerekli olan başvuru adımını tamamlamaları gerekmektedir. Toplumsal yaşam ile bağının zayıfladığı çok ağır çalışma saatlerine sahip olan meslek gruplarından olan polislerin intihar oranlarının da çok fazla olduğu görülüyor.

Hatta belirli dönemlerde TBMM’ye soru önergesi olarak da gerekli olan bilgilerin verildiği görülmektedir. Bu soru önergesi üzerinden yapılan incelemeler sonrasında hem meslek için hem de aile için baskının polisler üzerinde çok fazla olduğu görülüyor. Aileleri ile zaman geçiremedikleri için ve stresin de etkisi ile evliliklerin büyük bir kısmının boşanma ile sonuçlanması en sık yaşanan olumsuzluklar arasında karşımıza çıkmaktadır.

Polisin Psikologa Gitmesi Meslekten Atılmasına Neden Olur Mu?

Polis psikoloğa giderse ne olur; polislerin ve asayiş birimlerinde görev alan diğer meslek gruplarının ruhsal sağlıklarının yerinde olması görevlerini hakkıyla yapabilmeleri için çok büyük önem arz eder. Hatta Polis okullarına giriş aşamasında ve kadro alıp atanma süreci içerisinde ruhsal ve bedensel sağlık bakımından çok kapsamlı bir biçimde incelemeler yapılmaktadır.

Bu aşamada tüm objektifliği ile bir ayrımın belirtilmesi gerekir; polislikten önce psikolojik rahatsızlığın olması ve polislikten sonra bir psikolojik rahatsızlığın olması. Polis adaylarının kadro almalarının öncelerinde biri tanıları varsa ya da muayene kayıtları varsa maalesef ki bu durumun kadro almalarını engellediği bilinmektedir. İlaç kullanımının özellikle atama sürecinde engel teşkil ettiği ve sağlık raporu alımı konusunda büyük oranda sorun teşkil edeceğini de ifade etmek gerekmektedir.

Polis olarak atandıktan sonra psikolojik sorunlar yaşanmasının ise kişilerin meslekten uzaklaştırılmasına neden olmayacağından emin olabilirsiniz. Sadece meslek içerisinde bir hizmet alan değişikliği meydana gelebilir. Ki bu alan değişikliğinin de her psikolojik sorunda meydana gelmeyeceği belirtilmelidir. İlaç kullanan ve zorunlu tedavi aşamasından geçen kişilerin psikolojik sorunları aşabilmesi için en azından bir süre geri hizmete alınması üzerinde durulmaktadır.

Geri hizmete alınması kişilerin silahını teslim etmesi manasına gelmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde sıradan düz memur hangi görev ve sorumluluklara sahip ise bu polisler de aynı görev ve sorumluluklara sahip olacaktır. Psikolojik durumun stabil hale gelmesi ve bunun doktorlar tarafından onaylanmasının hemen sonrasında eski göreve dönülmesinde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

İçeriği Değerlendirmek İster Misin?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu