POMEM Eğitim Maaşı ve Süresi Nedir?
Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak geçen POMEM de eğitim süreçleri tam kapsamlı yapılıyor. POMEM eğitim süresi sonunda kişiler mezun olarak meslek hayatlarına başlamaktadır. Bununla birlikte POMEM eğitim süreci toplamda 8 ay olmaktadır. POMEM eğitim süreci oldukça yoğun geçmesi ile birlikte eğitim programları farklıdır. POMEM eğitim süreci, eğitim ve staj bir arada olmaktadır.
Bununla birlikte POMEM öğrencileri 3 ay eğitim gördükten sonra 1 ay staj yapmaktadır. Bu aşama tekrarlandıktan sonra öğrenciler 8. ayın sonunda mezun olmaktadır. POMEM eğitim süreçlerinde öğrencilerin ihtiyacı olan araç ve geçerlerde kurum tarafından sağlanıyor. Polislik eğitimleri için en kapsamlı eğitim sürecini POMEM vermektedir. Eğitim süreçlerinin 8 ay sürmesi ve staj görülmesi ile oldukça donanımlı bir eğitim olmaktadır.
POMEM eğitim süreci bu kapsamda öğrencilerine kolaylık da tanımaktadır. POMEM eğitim sürecinde olan her öğrenci aylık olarak maaş almaktadır. Elbette ki günümüz koşullarında ki standart maaş aralığında bir rakam karşımıza çıkmaktadır.
POMEM Eğitim Maaşı Nedir?
Öğrencilere tanınan maaş aylık olarak yaklaşık 450 TL olarak belirlenmiştir. POMEM eğitim süreçlerinde öğrenciler bu sayede herhangi bir zor durumda kalmamaktadır. Bununla birlikte polis eğitimi alan her öğrenciye eğitimde belli bir maaş öğrencilere ödenir. Polis eğitimi veren kurumlar devlet tarafından desteklendiği için birçok avantajlı durumu da olmaktadır. Öğrenciler aylık maaş alırken aynı zamanda dilerse yatılı okulda kalmaktadır.
26. Dönem POMEM
Polis olmak isteyen kişiler belirtilen eğitimleri alıp ve eğitimlerini başarıyla bitirdikten sonra kariyerlerine devam etmektedir. POMEM eğitim süresi bu eğitimlerden biri olup oldukça kapsamlı veriliyor. Bununla birlikte 26. Dönem POMEM eğitim süresi ekim ayında başlamış olup 8 ay sürmektedir.
8 ay süren eğitimler oldukça yoğun ve tam donanımlı veriliyor. Eğitimlerin ardından staj yapılması ile öğrenciler çok daha aktif olmaktadır. Bunun yanı sıra öğrenciler POMEM eğitimlerine katılmak için belirtilen kriterlere sahip olması gerekmektedir. Bu kriterler aşağıdaki gibidir.
- En az önlisans mezunu olmak veya denk gelen yurtdışı okullarından mezun olma,
- Öğrenciler KPSS sınavından lisans alanında 60, önlisansda ise 65 puan alarak belgelendirmesi,
- Boy kriterinde kadınların 1.62, erkeklerin ise 1.67 boyundan kısa olunmaması,
- Genel sağlık raporunun tam olması,
- Adli sicil kaydı gibi etkenlerin bulunmaması ve erkeklerin askerliğini bitirmiş olması,
- Silah taşımayla birlikte görev yapmaya engel bulunmaması.
Bu kapsamda 26. dönem POMEM eğitimine katılmak için kriterler bu yönde olmaktadır. Her yıl yeni eğitim döneminin açılması ile başvuru takibi yapılarak istenen kriterlere göre başvurular kabul edilir. Başvurular üç aşamalı olup bu aşamaları geçen öğrenciler POMEM eğitim sürecine başlamaktadır. Başvuru aşamaları öncelikli olarak genel sağlık kontrolü ile başlamaktadır. Ardından fiziksel güçlülük ve çeşitli mülakatlarla devam etmektedir. Tüm bunlarda başarılı olan öğrenciler POMEM öğrencisi olmaya hak kazanır.
POMEM Eğitim Süresi
POMEM alınan eğitimleri gereği polis kariyerinin en donanımlı okullarından biri olmaktadır. POMEM eğitim süresi donanımlı eğitimler vererek emniyet alanına yeni polisler yetiştirirken oldukça disiplinli olmaktadır. Her eğitim sınıfı yeni bir dönem olarak başlamaktadır. Eğitim süresi de bu kapsamda değerlendirilmektedir.
Kadın ve erkek olarak birçok öğrenci alan POMEM eğitimine en az önlisans mezunu olan kişiler başvuru yapabiliyor. Elbette ki eğitime başvuru kriterlerine uyan öğrenciler seçiliyor. POMEM eğitim süreçlerinde yazılı derslerin yanı sıra fiziksel olarak eğitimler de alınıyor.
POMEM Nedir?
POMEM polis mesleğini benimseyen ve polis olma kriterlerine sahip olan kişilere eğitim veren bir kurumdur. Polis Meslek Eğitim Merkezleri yani POMEM kurumunda birçok donanımlı eğitim alınır. POMEM, nitelik düzeyi yüksek polislerin yetiştirilmesine etkili bir role sahiptir. Dolayısıyla polis olmayı isteyenler bu kuruma girmek için etkili bir çalışmanın içerisinde de yer almaktadır.
POMEM eğitim süresi bittikten sonra belirlenen sınavda başarılı olan öğrenciler sertifika almaktadır. Bu sertifika sonrası adaylar mesleklerini yapmaya başlamaktadır. POMEM de eğitim almak isteyen kişiler üç farklı başvuru yolundan geçmektedir. Bunlar sağlık durumu, fiziksel yeterlilik ve mülakat sınavları olmaktadır. Tüm bunları başarıyla geçen öğrenciler yeni dönem eğitim sınıflarına yerleşir. Bununla birlikte eğitim alırken yatılı kalmak, üniforma ve sağlık giderleri gibi birçok şeyi devlet karşılar.